En helt naturlig helg.

kl. 12.44

Hej igen kära vänner!

Det var ett tag sedan jag skrev sist och detta beror på att jag har befunnit mig långt ute i Västerviks skogar. Alltså, vi snackar kossor på tomten, nyfiskad gädda till lunch och fem mil till närmaste mataffär. Och självklart varken mobilnät eller trådlöst internet. Hemkommen sedan igår och berikad med en massa ny kunskap om djur- och naturlivet.

Fredagen var kräftfiskardagen. Klockan 19.00 la vi ut burarna. Klockan 01.00 smygkikade vi hur det stid till och flyttade på de som var tomma och klockan 05.00 var det dags att ta upp dem. Femton burar och totalt 122 kräftor! Nio stycken var vi som delade på detta. Det räckte och blev till och med ett par rackare över.

Lördagen ägnades åt diverse att-överleva-i-sveriges-skogar-aktiviteter. Killarna fiskade och tjejerna vandrade i skogen. Nu hängde det på oss och alla våra överlevnads-skills, ifall det skulle bli någon mat över huvudtaget på denna lilla resa. Som tur var drog vi tillsammans in en gädda, nästan två kilo kantareller och en massa massa blåbär. Fantastiskt!

Lunchen bestod av stekta kantareller på toast samt gädda i ugn med citron- och gräddsås. Till middag dukades det upp till kräftskiva med egenfiskade kräftisar, taco- och västerpottenpaj, scampispätt, vitlöksbröd och hemmagjort blåbärspaj.

Efter en helg som denna är man inte sur

med en eftersmak i kroppen av Sveriges härliga

sommarnatur.

Nu: Fokus på säljsamtal.

Snart: Möte med Mr. K.

PS. Ett bildregn från helgen kommer inom kort!

/Nathalie, redaktionen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s